1 Milyon 73 Bin Yavru Sazan Bırakıldı.İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar yaptığı açıklamada,

1 Milyon 73 Bin Yavru Sazan Bırakıldı.
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş
Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Malatya’da 6 ilçede 10 farklı noktaya toplam 1 milyon 73 bin yavru sazan balığı bırakıldı.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yapılan salımların büyük kısmı Boztepe ve Kapıkaya Baraj Gölleri başta olmak üzere kentin farklı göl ve göletlerinde gerçekleştirildi.  Çalışmalarla nesli baskı altında olan türlerin desteklenmesi, balık stoklarının artırılması, ekosistemin korunması, sportif balıkçılığın teşvik edilmesi ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amaçlanıyor.

          İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar yaptığı açıklamada, “İlimizde ticari balıkçılığın gelişimini desteklemek ve göl-göletlerimizdeki popülasyonu korumak amacıyla bu yıl 1 milyon 73 bin yavru sazanı sularımıza bıraktık. Programın amacına ulaşması için balıklarımızın en az bir kez yavru vermesi gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın tür, dönem, bölge ve boy yasaklarına uymalarını, su kaynaklarımızı kirletmemelerini önemle rica ediyorum” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam