7.Ana Jet Üs Komutanlığında 9 pilot gözaltına alındı

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

FETÖ’ye bağlı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişimi sonrasında Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında 9 pilot gözaltına alındı. 
15 Temmuz akşamı darbe girişiminin ikinci ayağı olarak planlanan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda savaş uçaklarını havalandırmak için emir aldıkları öğrenilen pilotlara karşı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 9 pilot sorgulanmak üzere emniyete getirilirken, darbe girişiminin ardından ortaya çıkan detaylar da darbenin ikinci ayağının Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı olduğu ortaya çıkmıştı.
Darbecilerin karanlık planı ise Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile sekteye uğramıştı. Pistte yerleştirilen iş makineleri, tır ve otobüsler savaş uçaklarının kalkışına izin vermeyince darbeci askerlerin planı suya düşmüştü.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.