
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ANLAMLI ZİYARET
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Arapgir Beyazay Derneği eğitmenleri ve özel gereksinimli birey Kazım Onat Kırmızıtaş, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nu makamında ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Başkan Cömertoğlu, Kazım Onat’ı makam koltuğuna oturtarak anlamlı bir jestte bulundu.
Ziyaret sırasında, engelli bireylerin toplumdaki yerinin güçlendirilmesi, haklarının korunması ve sosyal hayata tam katılımlarının sağlanmasına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Arapgir Beyazay Derneği yetkilileri, ilçede özel gereksinimli bireylere yönelik yürütülen çalışmalar ve ihtiyaçlara ilişkin Başkan Cömertoğlu’na bilgi verdi.
Başkan Haluk Cömertoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu: “Onat kardeşimizin ziyareti bizim için çok anlamlıdır. 2010 yılında Kırmızıtaş ailesine gerçekleştirdiğimiz ziyaretle birlikte, engelli bireylerin yaşamındaki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalarımız başlamıştı. Bugün geldiğimiz noktada, bölgemize önemli hizmetler sunan bir yapının oluştuğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle Arapgir Beyazay Derneği Başkanı Sadık Karagöz başta olmak üzere tüm eğitmenlere ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Engelli bireylerimizin hayatın her alanında güçlü, üretken ve görünür olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Onların mutluluğu ve yaşam kalitesinin artması, bizim için en büyük sorumluluktur. Bu buluşma, farkındalığı artırmak ve engelleri birlikte aşabileceğimizi bir kez daha hatırlatması açısından çok kıymetlidir.”
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Arapgir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalarını artırarak sürdüreceğini belirtti








