Borçlandırma Süresi 31 Mart’a UzatıldıAFAD'tan Depremzedelere Son Uyarı..

Borçlandırma Süresi 31 Mart’a Uzatıldı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremzedeler için ön borçlandırma süresini 31 Mart 2026’ya kadar uzattı. İşlemler yalnızca ilgili 14 ildeki AFAD müdürlüklerinden yapılacak, borçlandırma senedine imza atmayanlara konut teslim edilmeyecek.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ön borçlandırma süresinin 31 Mart 2026 saat 23.59’a kadar uzatıldığını açıkladı.

 

Açıklamada, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana, Kilis, Tunceli, Bingöl ve Kayseri illerindeki hak sahiplerinin işlemlerini sadece ilgili illerin AFAD birimleri üzerinden yapabileceği bildirildi. Borçlandırma senedine imza atmayanlara konut teslim edilmeyecek, yasal süre içinde işlem yapmayanların hak sahipliği ise iptal edilebilecek.

 

Yetkililer, hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için kimlik ve kura belgeleri ile birlikte bağlı bulundukları il AFAD müdürlüğüne başvurmalarını ve sürenin son günlerini beklemeden işlemlerini tamamlamalarını istedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
2026-03-28 02:10:41