Reklam

“Doğu'nun Paris'i Yeniden Ayağa Kalkıyor”Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi

“Doğu'nun Paris'i Yeniden Ayağa Kalkıyor”
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Spor’da Vefa Gecesi” programında, Malatya’da spora katkı sunan isimler ödüllendirildi. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Biz sadece binalar yapmıyoruz, güçlü bir toplum, sağlıklı bir gençlik ve geleceğe umutla bakan bir şehir inşa ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen geceye, spor camiasının önemli isimleri yoğun ilgi gösterdi. Malatya’da farklı branşlarda faaliyet gösteren 68 il temsilcisi ile geçmişten bugüne spora emek veren spor insanları ve gazetecilere ödül takdim edildi.

Programa ayrıca İlhan Geçit, Bayram Taşkın, Ahmet Karadağ, akademisyenler, spor yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 “Malatya Emin Ellerde”

Konuşmasında Malatya’nın yeniden inşa sürecine değinen Başkan Sami Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere devletin tüm kurumlarının desteğiyle şehrin ayağa kalktığını söyledi.

Malatya’da 124 bin bağımsız bölümün inşa edildiğini belirten Er, yerinde dönüşüm çalışmalarıyla birlikte bu sayının yaklaşık 150 bine ulaştığını ifade etti.

Şehrin altyapısı için önemli yatırımlar yaptıklarını aktaran Er, Fırat Havzası’ndan Malatya’ya alternatif içme suyu sağlayacak yaklaşık 75 milyon avroluk projeyi başlattıklarını açıkladı. Proje kapsamında arıtma tesisiyle birlikte Malatya’nın uzun yıllar su ihtiyacının güvence altına alınacağını söyledi.

 “4 Milyar Liralık Spor ve Gençlik Yatırımı”

Malatya’yı “spor ve kütüphaneler şehri” yapma hedefiyle hareket ettiklerini belirten Başkan Er, şu ana kadar 2,5 milyar liralık gençlik ve spor yatırımı gerçekleştirdiklerini, yaklaşık 1,5 milyar liralık yeni yatırım protokolü için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

İnönü Üniversitesi karşısında 350 dönümlük alanda Spor Köyü projesinin hayata geçirileceğini açıklayan Er, ayrıca 6 bin 400 metrekare büyüklüğündeki modern kütüphanenin tamamlandığını belirtti.

Amatör Spor Evine Seyfullah Özdemir’in Adı Verilecek

Amatör spor kulüplerine desteklerinin süreceğini ifade eden Başkan Er, yapımı tamamlanan amatör spor evine, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun merhum başkanı Seyfullah Özdemir’in adının verileceğini açıkladı.

 “Malatya’nın Spor Ajandasını Oluşturduk”

Başkan Er, Malatya’nın ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla anılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Uluslararası Arslantepe Yarı Maratonu, Dağ Bisikleti Yarışması, Altın Kayısı Satranç Turnuvası ve Turgut Özal Karakucak Güreşleri gibi etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

 “Doğu’nun Paris’i Yeniden Ayağa Kalkıyor”

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ ise Malatya’da yürütülen spor faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şehrin yeniden “Doğu’nun Paris’i” unvanına kavuşması adına önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Duman da organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür etti.

Program sonunda spora katkı sunan çok sayıda isim ödül ve hediyelerle onurlandırıldı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
2026-05-21 14:53:44