ESNAF UCUZ, VATANDAŞ PAHALI BULUYOR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş
Reklam
Reklam

 Malatya’da taze meyve ve sebzenin adresi konumunda olan Dabakhane Mahallesi’ndeki Sebze Hali’nde, vatandaşların bazıları fiyatları pahalı bulurken, esnaf ise fiyatların oldukça uygun olduğu görüşünde. 
Havaların iyiden iyiye ısındığı bugünlerde meyve ve sebze fiyatlarında da halen kışın etkisi bulunuyor. Özellikle Nisan ayında yağan aşırı yağışlar nedeniyle birçok sera sel altında kalırken, bu afetlerin etkisi ise ürün fiyatlarına yansımış durumda. Domatesin fiyatı, önceki yıllara nazaran bu yıl el yakarken, yerli ürünün çıkması ile fiyatların aşağı ineceği beklentisi var. Pazar esnafları, mevsimine göre fiyatların uygun olduğu görüşünü savunsa da bazı vatandaşlar halen fiyatların el yakacak cinsten olduğunu söylüyorlar.
Vatandaş ile satıcılar arasında fiyatlarda görüş ayrılığı yaşansa da, esnafın en büyük sorunlarından biri de büyük alışveriş merkezleri. Sebze halinin otopark sorunu nedeniyle, pek tercih edilmediği görüşünde olan esnaflar, bu nedenle daha çok alışveriş merkezlerinin tercih edildiğini belirtiyorlar. Markette bir kilogram biberin 3 liradan satıldığını buna rağmen kendilerinde ise biberin 1 lira olmasına rağmen, kredi kartı kullanımı nedeniyle vatandaşların büyük marketlerden alış-veriş yaptığını söylediler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
Reklam