Malatya Dahil 28 İlde DEAŞ Operasyonu83 şüpheli yakalandı

Malatya Dahil 28 İlde DEAŞ Operasyonu
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Malatya’nın da aralarında bulunduğu 28 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 83 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

 

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda, il jandarma komutanlıkları tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi.

Malatya da operasyon yapılan iller arasında

Operasyonların; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muğla, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat'ta gerçekleştirildiği bildirildi.

83 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre yakalanan şüphelilerin; DEAŞ terör örgütüne üye oldukları, örgütle bağlantılı kişiler ve sözde yardım kuruluşları aracılığıyla örgüte finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden örgütün propagandasını yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlarda toplam 83 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyale el konuldu.

Bakanlık açıklamasında, operasyonları gerçekleştiren jandarma ekipleri, TEM Daire Başkanlığı, Cumhuriyet başsavcılıkları ve operasyonda görev alan personel tebrik edildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
2026-10-12 06:51:34