Malatya sporuna ve altyapısına katkı sunacak, amatör spor kulüplerinin daha profesyonel bir alanda faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Yeşiltepe Amatör Spor Evi Tesisinde çalışmalar hızla devam ediyor.
Yıllardır amatör spor kulüpleri tarafından büyük bir özlemle beklenen Yeşiltepe Amatör Spor Evi Tesisi, Malatya’nın spor alanında daha profesyonel, düzenli ve güçlü bir yapıya kavuşmasında önemli bir rol oynayacak. Tesiste 3.700 metrekarelik alanda inşa edilen, 30 adet soyunma odası, genel duş alanları, ortak toplantı odası, federasyon temsilci odası ve 4 adet amatör spor temsilcisi odası yer alıyor. Tüm detayları ayrıntılı bir şekilde düşünülen tesis, engelli sporcuların kullanımına uygun olarak proje edildi.
“BAŞKANIMIZIN VERDİĞİ GÜÇ MORAL VE MOTİVASYON SAĞLADI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in amatör spor kulüplerine verdiği destekle çok büyük bir güç sağladığını dile getiren Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Aziz Yiğit, “Daha önceki yıllarda sürekli özlem duyduğumuz ve gündeme getirdiğimiz amatör spor evinin yapılmaması biz amatör spor kulüpleri adına bir handikaptı. Sami Er Başkanımızın gelişiyle ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle Malatya’daki spor tesislerinin çoğalması ve amatör spor evinin yapılması Malatya futbolu adına gerçekten sevindirici. İnşallah bu tesisimiz biter kulüplerimize teslim edilirse bundan sonra Kulüplerimizin hem barınacağı hem sporcularımızın konaklayacağı, malzemelerini koyabileceği bir alan olacak. 3 futbol sahası ve ampute sahasının olması da olması tesisimiz yapılması adına çok önemli. Son yıllarda Malatya amatörüne hem malzeme hem maddi alanda hem malzeme ile tesis anlamında ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in gelişiyle çok büyük katkı oldu. Hiçbir karşılık beklemeden çalışan arkadaşlarımızla bu işi yaparken Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize verdiği güç, bizlere moral ve motivasyon sağladı” şeklinde konuştu.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Amatör Spor Evi’nin öncülüğünün Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile olduğunu belirten Malatya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Vekili Adnan Fırat ise, “Rahmetli Başkanımız Seyfullah Özdemir’in çok arzu ettiği bu tesisleri Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’in öncülüğü ile Malatya’mıza kazandırıyoruz. İnşallah tüm gençlerimize ve kulüplerimize hayırlı olur. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
“YILLARDIR ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİMİZ BİR TESİSE KAVUŞACAĞIZ”
Malatya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Futbol İl Temsilcisi Erkan Van, “Yıllardır özlemini çektiğimiz bir tesise kavuşacağız. Şehrimizde 30’a yakın semt kulübünün sıkıntıları, yapılan bu önemli tesisle beraber refaha erecek. Malzemeler olsun, sporcular olsun kendilerini idame ettirecek tesisten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” diye ifade etti.
“GERÇEKTEN ÇOK MUTLUYUZ”
Malatya Amatör Spor Kulüpleri Tertip Komitesi Görevlisi Sezer İnce de “Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize böyle bir tesis sunduğu için. Bizler burada spor emekçisiyiz. Bile yapılan en önemli şey böyle tesislerin olmasıdır. Gerçekten çok mutluyuz” sözlerine yer verdi.
“SPORU SEVİYORUM”
Amatör sporcu Ahmet Gürel, “Sporu seviyorum. Başkanımıza da bize böyle bir tesis yaptığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.
“FUTBOLCU OLACAĞIM”
Amatör sporcu Mehmet Al Öztürk ise büyüyünce futbolcu olacağını ve sporu çok sevdiğini söyleyerek, “Tesis çok güzel. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” cümlelerine yer verdi










