Malatyalı futbolseverlerin bilet sorunu

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş
Reklam

Futbol müsabakalarında düzensizliği ve maç girişlerindeki sorunları gidermek için Türkiye’de 3 sezon önce uygulanmaya başlayan Passolig sistemi, Malatya’da maç girişlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle tartışılır hale geldi. 
TFF 1. Lig’de lider olan sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarını yalnızca 4 bin futbolsevere oynaması büyük bir çelişki olarak göze çarpıyor.

Kartınız iptal olmuş
Bu noktada maça gelmeyen futbolseverlerin birçoğunun ortak sorunu Passolig sistemindeki aksaklıklar. Maç biletlerinin hafta başından değil, maça birkaç gün kala satışa çıkarıldığını bunun da gereksiz bir yoğunluğa sebebiyet verdiğini ifade eden taraftarlar, gişelerde yapılan işlemlerin çok uzun sürdüğünü belirtiyor.
Passolig kart sahibi olup, maç bileti yüklemelerine rağmen gişede sistemsel sıkıntıdan dolayı içeri giremediklerini hatta muhatap bulamadıkları için tekrar evlerine döndüklerini ileri süren futbolseverler, ‘Kartınız iptal olmuş, bilet yüklememişsiniz' gibi şeyler söylüyorlar. O halde sorun ne diyoruz, gişedekiler cevap veremiyor, yardımcı olamıyorlar. Kulüp yöneticileri de sorunun kendilerinde değil Passolig’de olduğunu söylüyor. Sonuçta dışarıda kalan biz oluyoruz’ diyerek, şikayetlerini dile getiriyorlar.

Kapalı tribüne fazladan giriş
Maça giren futbolseverler ise yaklaşık 6 milyon maliyetle yapılan Passolig giriş sisteminin tam kapasiteyle kullanılamadığını, girişlerde sorunlar yaşayıp, tribünlerde yer kavgası yaşadıklarını iddia ediyor. Bazı tribünlerde kapasitenin üzerinde giriş yapıldığını bu kez de oturacak yer bulamadıklarını belirten taraftarlar buna en net örnek olarak kapalı tribünü gösteriyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.