
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, sosyal medya hesabı üzerinden halk oyunu hakkında "Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi?" yasızını yazdığı iddia edilen Malatya Gazi Anadolu Lisesi müdür yardımcısı ve resim-iş öğretmeni N.T. hakkında soruşturma başlattıklarını kaydetti.
N.T.'nin sosyal medya hesabı üzerinden 5 Nisan 2016 tarihli olduğu ileri sürülen "Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli bir halk oyunu maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını, diz dize, göz göze, kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekilde bir halk oyununun neresi İslam'a uygun. Geleneksel kıyafetler giyince bu durum helal mi oluyor. İslam'daki zina mevzusunu okumalı ey analar, babalar" yazdığı iddia edildi.
Çıkan haberler üzerine harekete geçen Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müdür yardımcısı N.T. hakkında işlem başlattı.
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Gerekli işlem ve soruşturma başlatıldı. Basında çıkan haberler üzerine söz konusu çıktıları aldık. Söz konusu haberde paylaşımın 5 Nisan'da yapıldığı yer alıyor. İnceleme başlatıldı" dedi.