Orduzu Bahçebaşı’nda 11 Bin Konut, 130 İş Yeri, 7 Cami ve 2 Taziye Evi İnşa EdiliyorVali Yavuz "Yeni bir Malatya inşa ediyoruz"

Orduzu Bahçebaşı’nda 11 Bin Konut, 130 İş Yeri, 7 Cami ve 2 Taziye Evi İnşa Ediliyor
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş
Reklam

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa sürecinin devam ettiği bölgelerde incelemelerde bulunarak, "Kimsenin kendisini sahipsiz hissetmediği bir Malatya inşa ediyoruz" dedi.
Vali Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve kurum müdürleriyle Bahçebaşı Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımı süren deprem konutları ile Taştepe’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Konut, dükkan, fırın ve taziye evlerinin yapıldığı inşaatları yerinde gören Vali Yavuz, Orduzu Bahçebaşı’nda 11 bin konut, 130 iş yeri, 7 cami ve 2 taziye evinin inşaatının sürdüğünü söyledi.
Vali Yavuz burada yaptığı açıklamada, "Hepinizin bildiği gibi bu bölgede 5, 6 ve 7. etaplarda kuraları çektik. Şu anda 5. etapta altyapı çalışmalarını bitirdik, test sürecimiz devam ediyor. 12 gün sonra hemşehrilerimize anahtarlarını teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın iradesini bu şehirde yansıtmaya gayret ediyoruz. Kimsenin kendisini sahipsiz hissetmediği bir Malatya inşa ediyoruz." dedi.
Daha sonra Taştepe’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını da inceleyen Vali Yavuz, bölgede modern bir şehircilik anlayışıyla dönüşümün gerçekleştirildiğini belirterek, "Taştepe’nin geleceğini değiştirecek bir proje yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un destekleriyle, belediyelerimizin ve kurumlarımızın gayretiyle kimse mağdur edilmeden tahliye ve yıkımlar yapıldı. Kısa süre içinde çalışmalar tamamlanarak modern bir Taştepe inşa edilecek." diye konuştu

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam