PTT 1. Lig'de mücadele eden Alima Yeni Malatyaspor'da transfer çalışmaları başladı.
Ligin ilk yarısını 21 puanla tamamlayan sarı kırmızılılarda, teknik direktör İrfan Buz, transferle ilgili hazırladığı raporu yönetime iletmişti.
İlk yarının sona ermesinin ardından yönetimle bir kez daha bir araya gelen tecrübeli teknik adam, takımdan gönderilmesi planlanan ve kadroda görmek istediği futbolcularla ilgili detaylı bilgi verdi. Özellikle forvet mevkii üzerinde duran tecrübeli teknik adam, listesinde yer alan isimleri yönetime sundu.
"Raporu yönetime sundum"
Transferle ilgili yönetime raporunu sunduğunu ifade eden İrfan Buz, "Tabi ki transferlerimizde olacak. Kesinlikle takviye yapılması gerekiyor. Yönetime de raporumu sundum. Takviyelerin yapılacağını düşünüyorum. Bize yakışan ve katkı sağlayacak futbolcuları takıma katmak istiyoruz" dedi.
Tecrübeli teknik adam, Alima Yeni Malatyaspor'a yakışan futbolcuları kadrolarına katmak istediklerini ifade ederek, "Ben hep sahiplenen bir insanım. Gerçekten Malatya'yı ve buradaki insanları sevdim. Onlarda benim sevgimi hissediyor. Ben de onlardan aldığım sevgiyi hissediyorum. O yüzden bize yakışan futbolcuya ihtiyaç var. İsimde olabilir, isimsizde olabilir. Bir kere bu formayı giydiği zaman Yeni Malatyaspor'a hizmet etmek için gelmesi lazım. Ayrıca severek gelmesi gerekiyor. Hedefli olması gerekiyor. Isıran futbolcu olması lazım. Gözümüze hoş gelen bir futbolcuya ihtiyacımız var. O tür futbolcuların olmasına da dikkat ediyoruz. Listemde de o tür futbolculara yer verdim. Forvet mevkiinde en iyisini almaya çalışıyoruz. Transfer konusunda Almanya'da da çalışmalarımız oldu. İyi, genç, oynayabilecek ve üstüne koyabilecek futbolculara da ihtiyaç var. Onlara da bakacağız. Eğer istediğimiz transferler yapılabilirse, o zaman hedeflerimizi de seçme durumumuz olabilir" şeklinde konuştu.
-Listedeki futbolcularla hemen temasa geçecekler-
Yönetimin, teknik direktör İrfan Buz'un sunduğu rapor doğrultusunda listede yer alan isimlerle hemen temasa geçeceği öğrenildi.
Sağ bek, sol bek, orta saha ve forvet almayı planlayan sarı kırmızılılar, görüştüğü oyuncularla hemen temasa geçecek. İkinci yarı için hazırlıklarına başlamadan transferi bitirmek isteyen sarı kırmızılılar devre arasında iyi hazırlanmak istiyor.
Takımdan gönderilecek oyuncular içinde liste hazırlayan teknik heyetin George Akpabio, Alex, Yakup, Azad ve İskender ile yollarını ayırmayı planlandığı iddia ediliyor./FERDİ DURDU