imsakiye
Malatya için imsak vakti:
05:34
Detay
göster
×
Akçadağ: 05:36Arapgir: 05:33Arguvan: 05:34Darende: 05:37Doğanşehir: 05:36Doğanyol: 05:31Hekimhan: 05:36Kale: 05:32Kuluncak: 05:37Pütürge: 05:32Yazıhan: 05:35Yeşilyurt: 05:34
İlçelerin iftar saatleri için tıklayın

Yılkı Atları İçin Doğa Koruma Ekipleri Harekete Geçti.

Yılkı Atları İçin Doğa Koruma Ekipleri Harekete Geçti.
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da kış mevsiminin sert geçmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yılkı atları için doğa koruma ekipleri harekete geçti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yüksek rakımlı bölgelerde ve doğal yaşam alanlarında düzenli yem bırakma çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda atların yerleşim alanlarına inmesinin önüne geçilirken, hayvanların sağlık ve güvenliği de teminat altına alınıyor.

Yoğun kar ve dondurucu soğuk nedeniyle zorlanan yılkı atları için saman ve arpa gibi yemler belirlenen noktalara ulaştırılıyor. Özellikle yüksek kesimlerde sürdürülen çalışmalar, atların doğal yaşam alanlarında güvenli şekilde varlıklarını sürdürmesine katkı sağlıyor.

Yetkililer, gerçekleştirilen yemleme faaliyetlerinin doğaya ve yaban hayatına karşı kurumsal sorumluluğun bir gereği olduğunu vurgulayarak, ekosistem dengesinin korunmasının öncelikli hedef olduğunu belirtti.

Malatya genelinde benzer programların yerel yönetimler ve gönüllülerle koordineli şekilde devam ettiği, bölgenin yaban hayatı mirasının korunmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
2026-02-27 23:22:05