Teknoloji Bağımlılığı Konferansı Düzenlendi

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Barış Yılmaz, teknolojiyi nerede ve ne kadar kullanmak gerektiğinin önemli olduğunu söyledi.
İnönü Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri Topluluğu (YEMİT) tarafından Malatya 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu’nda "Teknoloji Bağımlılığı" hakkında konferans düzenlendi.
Konferansa, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Barış Yılmaz, Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri Topluluğu yönetim kadrosu ve ortaokul öğrencileri katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Barış Yılmaz, öğrencilere teknoloji bağımlılığının zararlarından bahsetti. Yılmaz, iletişim çağına ayak uydurabilmek için teknolojinin hayatımızın içinde olması gerektiğini, fakat bunu yaparken de teknolojiyi nerede ve ne kadar kullanmak gerektiğinin bilinmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Teknoloji bağımlılığını en aza indirmek için neler yapılabileceğini anlatan Barış Yılmaz, teknolojik aygıtlarla geçirilen zamanın, sürekli olarak değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Yılmaz, "Teknolojik aygıtları ve günlük internet kullanım saatlerini değiştirin mesela, her gün eve gittiğinizde ilk işiniz bu olmasın. Bir rutin alışkanlık haline gelmesin, farklı saatlerde kullanın. Günlük program dahilinde bu gün benim yarım saat vaktim var o yüzden ben eve gider gitmez o yarım saati kullanacağım diye düşünmeyin.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.